Sådan kommer du med i det rigtige udbrud

Hvad skal du gøre for at komme væk, og holde dig væk?

At kører med i den rigtige udbrydergruppe, er alt andet end ligetil. For at dette skal lykkes for dig, skal du kunne skabe den vindende træk, styre gruppen, og udfører en slutspil-strategi.

 

 

1: Oprettelse af vindende ”ryk”.

Vide, hvordan man opsnuser og hoppe med i en vindende udbrud er måske den mest sofistiske, men nyttig færdighed en rytter kan udvikle. I hvert løb, eksplodere angreb og modangreb foran feltet som popcorn i en mikrobølgeovn, og succes eller fiasko på forsøgene kan virke tilfældig. 
Men resultatet er afhængigt af det bedste tidspunkt til at gå med i et ryk, og mindske dine chancer for at blive fanget af feltet igen.
Næste gang du forsøger at beslutte, hvornår du skal angribe, eller at gå med for at følge andre udbryder, hav da følgende i tankerne.
Kør aggressivt, når de andre er trætte. 
Et udbrud har størst sandsynlighed for at lykkes, når en håndfuld friske ryttere, kan cykle væk fra en gruppe med trætte ben. Sid en halv snes pladser tilbage i feltet, og se ryttere i front accelerere væk, mens andre jage dem. Det rigtige tidspunkt at kaste sig ud i et udbrudsforsøg er, når alle andre sidder og gispende efter vejret. Hvis du er ligesom mange andre, så er det én eller to forsøg senere, end når dine instinkter ellers fortæller dig at give den gas og kører væk.

 

2: Kig efter den rigtige kombination af ryttere. 

Et udbrud skal have seriøse ”hestekræfter” til at komme væk fra en gruppe af hundrede andre ryttere, så gamble kun på de rytter der er i stand til at etabler det vindende udbrud. Men husk på, at løbets favoritter vil blive markeret, indtil alle andre er for træt til at jage dem. Overvej også teamdynamik. Hvis en rytter fra hvert af de stærke team er med i udbruddet, vil ingen være interesseret i at hente dem tilbage til hovedfeltet.

 

3: Spar energi ved at følge angreb i stedet for at gøre dem selv.

Ikke alene kæmper du mod vinden, men det kræver mere arbejde at holde en anden bag dig, end når du sidder på hjul.
Overvej også hvordan rutens forhold kan påvirke dine chancer. 
En flad, bred åbent rute gør det nemmere for en stor gruppe, at oparbejde et forspring ved at ligge på hjul af hinanden. Hvis du ikke ønsker, at satse på en fælles sprint på de sidste 500m af løbet, så benyt en smal, teknisk eller kuperet rute. Denne type ruter favoriserer et udbrud, fordi denne type ruter påvirker feltets hastighed, mere end en lille udbrydergruppes hastighed. Og hvis det nogensinde begynder at regne, så er den rigtige strategi, at komme foran i trafikken og knokle der udad.

 

4: At bidrage til udbruddet. 

Et udbrud kun går så hurtigt, som dets medlemmer er villige til at træde i pedalerne! En almindelig fejl er, at være med i et lovende udbrud, også sidde på hjul sidst i gruppen. Her sidder man og undre sig over ”hvorfor var dette ikke det vindende træk”. Det gælder om at være med til at skabe det ”vindende træk”, ikke bare at identificere det. Det giver ingen mening, at tvinge en gruppe til at arbejde sammen, medmindre alle er villige til at hjælpe. Hvis gruppen ikke samarbejder, så slå ud og vente på feltet henter gruppe, og gem din energi til den næste mulighed byder sig.

Når du finder dig selv i en lovende udbrud, så er det tid til at tænke på, hvordan du kan sikre en succesfuld afslutning på løbet ved at spare energi, og ”lure” dine konkurrenter af.

Skriv kommentar