Vask dit cykeltøj!

Da mange køber cykeltøj de ønsker skal holde i mange år, viderebringer vi denne relevante artikel fra bicycling.com (fra d.14. marts 2012.)

Ønsker du at læse den orginale artikel kan den findes her >>>>

Godt ​​cykeltøj er en stor investering, det gnider sig endog imod dine mest dyrebare kropsdele! Selvom vaskeanvisninger fra fabrikanterne synes at variere fra den ekstreme "håndvask i vores egen sæbe og tør efter med en blød fnugfri håndklæde" til den generelle "maskinvask, tørretumbler". Sandheden er derude et sted midt imellem. Eller rettere, de er her, i vores guide til den smarte måde at drage omsorg for dit tøj og holde lugten af tøjet frisk.

 1. Tilsæt sæbe, brug det mest basale vaskemiddel du kan finde, uden farvestoffer, parfume eller blødgørere. Cykeltøjet er lavet af high-performance tekstiler beregnet til at kanalisere fugt væk fra huden. Enhver rest fra smarte sæber eller blødgøringsmidler vil blokere vævets strukturere, og holde tekstilet fra at gøre sit arbejde godt.
 2. Nogle producenter afviser, at bruge flydende vaskemiddel. Koncentreret flydende vaskemiddel er hårdt ved tøjet, men så længe du kører vand ind i vaskemaskinen først, og tilsæt vaskemiddel herefter, vil du stadig kunne bruge flydende vaskemiddel. Har du tøj af uld skal du behandle det som du ville enhver anden uld beklædningsgenstand, nemlig ved hjælp af en uld-specifik sæbe og maskinvask. Men kun hvis vaskeanvisningen siger, at det er okay.
 3. Luk alle lynlåse i tøjet, luk også evt. velcro lukninger før vask. Begge låsesystemer kan slide hul i tøjet, hurtigere end en tur i asfalten. Hvis du har ”print” på tøjet anbefales det at vende vrangen ud på tøjet for at beskytte grafikken. Før du vasker, bør du sortere dit tøj, og cykeltøjet bør ikke moses sammen med dine jeans som er besat med hårde nitter, eller en klump af beskidte håndklæder. Dit cykeltøj er ”sarte", og bør behandles som sådan. Brug også finvask funktionen på din vaskemaskine.
 4. Vask, Skyl og Sniff. Vask cykel tøjet i koldt eller lunkent vand. Hvis tøjet stadig lugter af vaskemiddel ved afslutningen af ​​vasken, køre dem igennem for et ekstra skyl.
 5. Tør varm luft, bruges ofte i den afsluttende proces i de fleste strækstoffer, så lidt varm luft kan give tøj et ekstra ”løft” (medmindre det er uld i, er det det tilfælde, er det bedst at undgå tørretumbleren, læg det fugtige uldtøj på et håndklæde for at tørre). Men høj varme, eller kraftig tørring i en kommerciel mønt tørretumbler, vil skade elastikkerne i tøjet. Hold dig til lav varme, og kun for en kort stund. High-performance tekstiler tørrer hurtigt.
 6. Tørring på udendørs tørrestativ er fint, så længe tøjet er uden for direkte sollys. Den ekstra UV-eksponering kan forårsage tekstiler til at nedbrydes for tidligt.
 7. 3 tips for dummys:
  1. Hvor ofte skal jeg vaske mine ting? Så ofte som du ønsker sålænge du følger den anbefalede vaskeanvisninger. Hvis du har tendens til at svede som en gris, vaske dit tøj efter hver tur. Men hvis tøjet stadig lugter OK, og du går ind for at sparre på vandet, så vaske dem, når du føler (lugter) at det er nødvendigt.
  2. Hvad hvis jeg ikke vasker mit tøj efter vaskeanvisningen? Det er altid bedst, men ikke altid praktisk at følge vejledningen. Hvis du beslutter at ignorere producentens anvisning, og du går dine egne veje, vil dit tøj stadig være okay. Sandsynligvis? For et stykke tid? Men tøjet vil ikke holde så længe, og vil ikke ”arbejde” så godt som tøjet kunne, hvis du følger anvisningerne.
  3. Når det kommer til at vaske mit indlæg, er der så noget jeg bør vide? De fleste indlæg kræver ikke speciel rengøring, medmindre du har en usædvanlig gammeldags par shorts med en ægte læder vaskeskind. Hvis du tørre dine shorts på den udendørs tørresnor, skal du sørge for at hænge dem med indlæg-side ud af.

 

Skriv kommentar