HAR DU ET MÅL FOR CYKELSÆSONEN 2013?

Overvejer du hvilke udfordringer, der passer til dig i cykelsæsonen 2013, så er dette tilbud fra SCM måske noget? Hvis der er opbakning, vil SCM samle et hold hvis mål er, at gennemfører Grejsdalsløbet den 12. maj 2013. 

Grejsdalsløbet er et løb der afvikles i terrænet rundt om Vejle og byder på en perlerække af varierende oplevelser. Ruten passerer Grejsdalen, løber gennem forårsklædte skove, langs med Vejle Fjord og snor sig gennem den smukke Vejle Ådal. Da løbet samtidig afvikles i noget af det mest kuperede, og dermed bedste cykelterræn i Danmark, giver det således alle muligheder for en stor cykeloplevelse for motionister på ethvert niveau. Det gode ved Grejsdalsløbet er, at der er en passende udfordring og distance for alle.

  • 70 kilometer. Denne rute henvender sig til de ryttere, som netop er startet med at cykle. Ruten byder på 8 kategoriserede bakker hvoraf bakken ved Tørskind Grusgrav er den største udfordring.
  • 130 kilometer. Ruten byder på 13 kategoriserede bakker. Den største udfordring bliver den i cykelsportskredse vel nok mest kendte bakke i Danmark “Kiddesvej”. Andre store udfordringer bliver Munkebjergbakken, Højen Skovvej og bakken ved Sandagergaard. Ruten henvender sig til den øvede motionist.
  • 170 kilometer. Med 17 kategoriserede bakker må denne rute betegnes som en hård rute der primært henvender sig til veltrænede cykelmotionister. Kiddesvej bliver igen en af de største udfordringer, men også Askebjerg, Munkebjerg og Tørskind bakkerne vil trække søm ud.
  • 200 kilometer. Denne superrute er den ultimative udfordring, idet ikke færre end 23 kategoriserede bakker indgår i denne rute. Mållinjen er på toppen af den ultimative stigning “Gl. Kongevej” midt i Vejle.  Ruten vil være en udfordring for selv veltrænede og rutinerede motionister. Ruten, er vel det nærmeste man kommer et bjergløb i Danmark.

Af ovenstående rutebeskrivelse og videoen med highlights fra 2012 kan det konkluderes, at løbet gennemføres i noget mere kuperet terræn end vores nomale træningsterræn. Derfor vil der i løbet af foråret blive arrangeret flere "bakke-træningsture". Disse træningssamlinger vil blive gennemført i bakket terræn, som kan forberede os til de udfordringer vi vil møde i Grejsdalsløbet. Derfor vil startstederne for visse træningsture (lør/søn) blive forlagt til terrænet omkring Dollerup, Vrads, Vejle, Egtved m.f. Træningsturerne vil blive tilrettelagt således, at alle kan være med, uanset niveau og hvilken distance i Grejsdalsløbet man ønske at gennemfører.

Er der tilslutning vil Kristian Venø, som initiativtager, påtage sig at koordinerer, hvem der ønsker at deltage, samt stå for planlægningen af træningssamlingerne. Du må naturligvis meget gerne deltage i træningerne uden, at deltage i selve Grejsdalsløbet, blot give besked, grundet planlængningen. Træningssamlingerne vil primært blive gennemført fra medio marts til primo maj.

Er dette SCM tilbud noget for dig, skal du tilmelde dig ved, at SMS/ringe eller mail til Kristian Venø med information om hvilken "Grejsdalsrute" du påregner at gennemfører. Tilmeldinger imødekommes senest den 10. febuar, hvorefter vores træningsdatoer og ruterne vil blive planlagt. Er du blevet nysgerrig men ønsker at vide mere inden du tilmelder dig, er du også meget velkommen til at kontakte Kristian på:

Ønsker du at hjælpe med at arrangerer træninger/rutekaptajn/kørsel m.m. må du meget gerne koordinerer med Kristian. Som tidligere skrevet, så imødekommes tilmeldinger senest den 10. febuar, hvorefter træningsdatoer og ruterne vil blive planlagt og offentliggjort her på hjemmesiden.

Vi håber at mange vil benytte sig af dette tiltag så vi kan opleve magien ved cykling sammen. 

Med venlig hilsen SCM bestyrelse

Du kan læs mere om Grejsdalsløbet her >>>>