BAKKETRÆNING FORÅRET 2013

bakke4side

Skal du med ud og træne i bakkerne i år?

SCM arrangerer i foråret 2013, fem træningssamlinger med det formål, at træne bakkekørsel. Træningen er målrettet opbygget frem til en evt. deltagelse i Grejsdalsløbet den 12. maj, men du er naturligvis meget velkommen til at deltage på disse ture, også selvom du ikke skal med til Grejsdalsløbet. Og omvendt, så er du naturligvis meget velkommen på SCM ”Grejsdals-holdet” og deltage i løbet uden, at have været med på træningsturene. Udover, at du kommer ud at cykle i tærræn, som er lidt mere bakket end på den "på den midtjyske tundra", så som bonuseffekt bliver træningsturerne altid bliver afsluttet med lidt sociale samvær. 

Træningssamlinger er tilrettelagt så de gennemføres med en gennemsnitsfart på ca. 28 km/t og efter princippet ”alle med ud, alle med hjem” og der er turleder på dem alle. Det anbefales dog, at din kondition tillader ca. 1½ times cykling ved den første samling den 1. april.

Overvejder du at komme med på SCM tur til Grejsdalsløbet, så kan du blive lidt "klogere" ved at læse mere om dette motionsløb her >>>. Agter du at deltage i motionsløb som; Bakkeløbet, Danmarks Højeste cykelløb, eller Rundt om Horsens, så har du også muligheden for at ”tune” motoren i forbindelse med disse samlinger. 

Træningssamlingerne er listet herunder:


1. APRIL
– SINDING BAKKER –

sindingtræning(link til rute)

-RUTE ÆNDRING-

Mandag den 1. april afvikles første træningssamling i forbindes med SCM forberedelse til Grejsdalsløbet. Desværre er en del af den planlagte rute stadig belagt med sne og is, hvilket ikke er optimale når der skal trædes igennem på bakken.
Derfor ændres dagens træningsforløb således, at vi gennemfører 4 interval-blokke med 3 intervaller i hver blok i terrænet omkring Sinding. Imellem blokkene køre vi med lav intensitet så alle, uanset niveau, kan være med. 

BEM: Start tid og sted, samt opsamling ved Sinding-Ørre Midtpunkt, er ikke ændret.


Træningen starter ved Sunds Multicenter kl. 10:00, hvorefter vi i samlet flok, cykler til Sinding-Ørre Midtpunkt (kort). Da vi skal være friske til bakkerne, cykler vi med en gennemsnitfart på 26-28km/t derud. I Sinding bakker er formålet, at få pulsen op på bakkerne (intervaller) og slappe af på nedkørslerne.

Vi starter stopuret og kører så mange individuelle omgange i bakkerne han/hun kan nå på en time (man kan også finde sammen i små grupper hvis det ønskes). Det giver ca. 4-6 omgange med i alt 72-108 hm. Herefter samles vi alle igen ved Sinding-Ørre Midtpunkt og ruller tilbage til Sunds med 26-28km/t.

Er 2 times træning lige i overkanten for dig på denne årstid, har du også mulighed for at tage cyklen bag på bilen og mødes med de som cykler fra Sunds kl 10:30 ved Sinding-Ørre Midtpunkt, Skoletoften 7, 7400 Herning (kort).

En tur hvor der er mulighed for at finde sin syre-tærskel på bakkerne og restituere ned ad. Sprænger "kæden" helt af, ja så tilpasses tempoet og antal af omgange. Derefter er der jo ikke langt hjem til Sunds 🙂


7. APRIL
– DOLLERUP BAKKER –

dolleruptræning2(link til rute)

Vi mødes alle i Skelhøje kl. 10:00. De som vil have nogle kilometer i benene cykler til Skelhøje, og de som vil have kvalitet i bakketræningen, tager cyklen bag på bilen og vi mødes alle i Skelhøje på P-pladsen ved den nedlagte købmand, Volden 4 7470 Karup (kort) kl. 10:00. 

De som vil cykle til Skelhøje starter fra Sunds Multicenter kl. 08:45.

Formålet med træningen er, at få så mange højdemeter i benene som muligt, og tilpasse sig til forholdene i terrænet omkring Vejle. Turen er ligeledes mentalt udfordrende da træningen er tilrettelagt således, at det ikke kun er én bakke der skal forceres, men at opkørslerne kommer tæt efter hinanden. På turen fra Skelhøje varmer vi benene op, og starter bakketræningen ved ishuset i Dollerup. Her starter 1t 40min bakketræningen på en "frem og tilbage" rute mellem ishuset og op af "kilometerbakken", til Bisballevej og retur til Ishuset. En tur/retur er 4.8 km og giver 100 hm.

Bliver man træt af tur/retur ruten kan ruten krydres med en afstikker til Hald Ege hovedgård (kort) eller Lysgaard (kort).

I alt ca. 2t 10min timers hård træning både fysisk og mentalt. Terrænet giver muligheden for at træne evnen til at disponerere dine kræfter og ikke fyre alle ”krudtet” af på de første bakker. ”Økonomi med kræfterne” er et af nøglebegreberne i det terræn, som ligger asfalt til Grejsdalsløbet. Men først yde – så nyde, så efter 1t 40min bakketræning samles vi ved ishuset (link), som åbner kl 12:00 og hygger med en kage/is e.l. så husk penge. Derefter køres samlet tilbage til Skelhøje. En dag,hvor du bliver udfordret med masser af hygge og højdemeter 🙂

Bakkedetaljer:


14. APRIL
– VRADS –

vorrettræning(link til rute)

Vi stater ud fra Vrads Købmandshandel (kort) kl.10:00. Dagens bakketræning er en dobbelt rundtur på i alt 60 km og med 680 hm. Vi kører samlet på de flade stykker (farten holdes nede således at alle kan være med) og der samles op efter bakkerne (de som er først oppe, kører ned bag sidste mand og tager bakken igen!). 

For de som ønsker at køre tre runder startes der kl. 08:50 fra Vrads Købmandshandel. Husk at kl 10:00 samles der med de øvrige. 

Dagen afsluttes med fælles snak og hygge, derfor opforderes du til, at medbringe en sandwich e.l. samt drikkevarer. 

Bakkedetaljer:


26. APRIL
– 
ØSTJYSKE BAKKER –

østtræning(link til rute)

Igen stater vi ud fra Vrads Købmandshandel (kort) kl.10:00. Dagens bakketræning er en 78 km rundtur i det østjyske med 830 hm, hvor ruten er; Vrads – Salten – Gl. Ry – Yding skov høj – Ejer Bavnehøj – Voervadsbro (pit-stop) – Vinding – Bryrup – Vrads. Ruten gennemføres med 28 km/t så alle kan være med og for de, der har ”diamanter i benene”, gives der fri på bakkerne og til udvalgte byskilte. Effektiv køretid er ca. 2 timer og 45 min. Derudover kommer naturligvis pauser m.m.

Vi gør stop efter 56 km ved ”det lille røgeri” (link), og ser hvad de har på menuen. En fiskefrikadelle, eller fiskefilé med tilbehør, koster omkring 40 kr. så medbring lommepenge. Derudover opfordres du til, at medbringe en vand eller øl, som kan nydes i gode venners lag, når vi igen ser byskiltet i Vrads. 

Bakkedetaljer:


5. MAJ
– EGTVED –

egtvedtræning2
(link til rute)

Så er der 7 dage til Grejsdalsløbet og nu skal formen toppe. Derfor mødes vi kl. 10:00 ved "Slagtergården", St. Lihme Møllevej 13, 7183 Randbøl (kort)

Vi skal ned og cykle i nogle af de bakker vi kommer forbi i forbindelse med Grejsdalsløbet. Ruten er en rundstrækning på 32 km med 450 hm pr. runde og vi kører alle to runder. De, som ønsker at køre 3 runder, mødes samme sted kl. 08:45 for, at køre en runde og derefter mødes med de øvrige kl. 10:00.

Herefter er opskriften den samme, som i de østjyske bakker ugen før. 28 km/t i snit og for de, der har overskud, gives der fri på bakkerne og til udvalgte byskilte, hvorefter feltet samles frem til næste bakke/byskilt.

Medbring lidt godt til ganen, så træningen kan afsluttes med en snak, og et godt grin 🙂

Bakkedetaljer:

 

 

 

2 kommentarer

Skriv kommentar